Tuve BK

Referat

Referat: Kareby IS - Tuve BK

Hemmapremiär
Även om vi förra veckan spelade på Kareby Hed så var detta våran officiella hemmapremiär för i år. Lite småmulet och grådassigt väder till trots så kom det strax över 50 personer idag. Innan matchen så gick vi lite i memory line i omklädningsrummet. För exakt 4 år sedan på skärtorsdagen 2018 återuppstod Karebys seniorlag. I det laget från 2018 fanns det en 15-åring (Ola Eriksen) som passade fram till en 16-åring (Emil Henriksson) och dessa två gjorde då det första seniormålet på närmare 10 år för Kareby. Anmärkningsvärt är också att dessa två var dom enda från 2018 som var med i truppen igår. Tyvärr slutade den matchen med en förlust, men vi gick ut med inställningen att om vi gjorde vårat jobb skulle Tuve få det tufft att repetera vad våra motståndare gjorde 2018.

Väl på plan så försöker vi spela vårt spel och lyckas även hålla ett bra Tuve borta från både spel och vårat mål. Kanske inte riktigt samma gnista och fart i spelet som mot Västanå i första matchen, men ganska naturligt då vi möter ett bättre lag nu också. Men vi kontrollerar matchen och sätter även 1-0 innan paus. I andra halvlek så känns det som Tuve peppar upp sig lite och sätter bra press på oss och trycker ned oss lite. Vi lyckas dock kliva fram i ett bra anfall och gör 2-0. Olivers andra mål idag. Efter det lyfter Tuve upp fler spelare och försöker, men vi straffar dom med både 3-0 och 4-0 innan matchen är slut. Dagens två sista av nykomlingen William. Sammanfattningsvis en hyfsad bra match mot ett väldigt trevligt Tuve. Fin stämning på plan, bra domare och självklart ett för oss bra resultat. Vi önskar Tuve lycka till framöver medans vi tar lite påskledigt och laddar för nästa fredags hetaste Kungälvsderby mot Diseröd!